Kladdmuffins med chokladfrosting

Serverar: 10 portioner

Goda kladdmuffins!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl råsocker
  • 100 g smör
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 dl mörka chokladknappar
  • Frosting
  • 50 g mjukt smör
  • 70 g Philadelphiaost
  • 2 msk grädde
  • ½ dl kakao
  • 3-4 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och råsocker poröst. Blanda de torra ingredienserna, utom chokladknapparna. Blanda ihop till en kletig smet. Rör ner smöret och sen chokladknapparna.
    3. Fördela i muffinsformarna. Grädda i ca 10-15 minuter.
    4. Frostingen: Vispa samman smöret och Philadelphiaosten. Vispa sedan ner grädden och kakaon samt florsocker efter tycke.
    5. När muffinsarna svalnat spritsar man på frostingen och dekorerar efter tycke

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben