Dianas kladdmuffins

Tid: 30 minuter

Härligt goda kladdiga, såsiga muffins, med smak av choklad

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 9 dl socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 dl kakao
  • 300 g smält smör
  • Glasyr
  • 200 g margarin
  • 8 msk socker
  • 4 tsk mjöl
  • 8 tsk kakao
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ner i muffinsformarna! Gräddas i 15 min i 160°C.
    2. Blanda glasyrens ingredienser. Koka i 3 min, rör hela tiden. Fyll en msk glasyr i varje färdiggräddad muffinsform. Pudra över florsocker när de svalnat. Sätt in i frysen en stund före servering.
    3. Obs. Man kan med fördel minska sockermängden då de är väl söta annars.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    sskojaru 8 februari 2008

    9 dl är lite mycket, det blir för sött, men det stog det i min kokbok att man skulle ha 9 dl, men jag tar mindre..

    helenlindberg 8 juli 2008

    Det måste bli jätte många muffins detta ju, eller? Men dom såg väldigt goda ut :)

    Kicki8 4 augusti 2008

    Jättegoda. Blir många muffins.

    Felle5 23 mars 2009

    Kan man ta något annat istället för grädde ?

    anci71 25 september 2012

    Tog stora muffinsformar så dom blev nog ännu kladdigare men supergoda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben