Kladdmuffins med banan

Serverar: 15 portioner

Goda kladdmuffins med banan i och chokladkräm på.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5-6 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 mosad banan
  • Toppingen
  • 0,5 dl grädde
  • 70 g mörk blockchoklad
  • 15 g smör
  • hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg och socker, blanda sedan i övriga ingredienser och fördela smeten i formar 15 bakformar, då jag inte ville ha dem muffins små men inte heller amerikanskt stora. Grädda på 200 grader i ca 15-18 minuter.
    2. Ta ut och låt svalna medan du gör toppingen.
    3. Koka upp grädden under omrörning och ha sedan i smöret och chokladen. Låt sjuda försiktigt en stund, bred sedan på de svalnade muffinsarna och dekorera med lite hackade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben