Supergoda brownies med chokladfrosting

Serverar: 10-15 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 85 g smör
  • 2 dl Philadelphiaost
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 msk osötad kakao
  • 2 dl vetemjöl (gärna extra fint)
  • 1 dl pekannötter, hackade (andra nötter som tex hasselnöt fungerar med)
  • Chokladfrosting
  • 4 msk smör
  • 1 msk mjölk
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 2 msk osötad kakao
  • Pekannötter (eller andra nötter) till dekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 C, smörj en bakform ca 30x10 cm och klä den med bakplåtspapper.
    2. Vispa ost, vaniljextrakt och 5 teskedar strösocker slätt och ställ skålen åt sidan.
    3. Vispa äggen och resten av sockret vitt och pösigt. Lägg smör och osötad kakao i en kastrull och värm på låg värme under omrörning tills smöret smält och ingredienserna blandats. Rör ihop smör/kakaon med äggsmeten och vänd sedan ner mjöl samt nötter.
    4. Häll hälften av smeten i formen och jämna till, bred sedan försiktigt ut mjukostblandningen och täck sedan med resten av smeten.
    5. Grädda i ca 30-35 minuter (tills kakan endast är lite kladdig i mitten) Låt svalna.
    6. Glasyren: Smält smöret i mjölken, blanda sedan i florsocker och kakao. Bred ut över kakan och dekorera med nötter. Låt glasyren stelna för att sedan skära kakan i lagom bitar till serveringen!
    7. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben