Det här är en av favoriträtterna här hemma. Ett hemmasnickrat recept som är alldeles underbart gott!
Ingredienser
6dl matlagningsgrädde
3dl grädde
Sweet chilisås (valfri mängd)
Senap (valfri mängd)
1 msk Philadelphia ost ( en stor sked="vanlig" sked som man äter med)
2 paprikor (valfri färg)
Färska champinjoner (mängd efter eget huvud)
Basilika (färsk eller krydda)
Pepparmix
Salt
Seafood & fish krydda (Santa Maria)
Lax
Pasta
Glömde att skriva att grönsakerna ska skäras i "tärningar", eller bitar, såklart. Svampen brukar jag skära väldigt smått (sambon är känslig mot svamp :P) men det kan man göra hur man vill, hade jag kunnat skulle jag endast skära dem på längden/bredden, eller hur man ska säga..
Varför 2 olika gräddsorter?
Mängd saknas på pasta och lax...
badabim: Mängd pasta och lax är valfritt, eftersom att det är en smaksak hur mycket man vill ha, men jag brukar köra med de där frysta laxblocken som finns på t.ex. ICA och Coop där de är uppdelade i 4 avlånga bitar, vet inte exakt vikten på dem, och vad gäller pasta så mäter jag aldrig upp. Jag tycker det är godare att "experimentera" tills man hittar sin egen mängd och vad man gillar bäst själv. :)
Nu gjorde jag denna rätt och för mig är den ett halvt recept. Hur mycket använder du av allt för att få den "mumsig"? Visst är det en smaksak vad man tycker om, men det finns ju ingenting att minska på eller lägga till. Eftersom du kan ange mängd grädde, kan du väl ange mängd kryddor, salt, peppar också? Gjorde enligt sk recept och den smakade INGENTING.