Mumsig laxpasta

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är en av favoriträtterna här hemma. Ett hemmasnickrat recept som är alldeles underbart gott!

Ingredienser

  • 6dl matlagningsgrädde
  • 3dl grädde
  • Sweet chilisås (valfri mängd)
  • Senap (valfri mängd)
  • 1 msk Philadelphia ost ( en stor sked="vanlig" sked som man äter med)
  • 2 paprikor (valfri färg)
  • Färska champinjoner (mängd efter eget huvud)
  • Basilika (färsk eller krydda)
  • Pepparmix
  • Salt
  • Seafood & fish krydda (Santa Maria)
  • Lax
  • Pasta
  • Instruktioner

    1. Koka ihop matlagningsgrädde, grädde, sweetichili-sås, senap och Philadelphia tillsammans med kryddorna. När såsen blivit varm och puttrat ihop - häll i grönsakerna. Koka upp pasta vatten och skär laxbitarna i bitar, valfri storlek. När det är ca. 5-6 minuter kvar tills pastan kokat färdigt lägger du i laxbitarna i såsen och rör om.
    2. Smaka av emellanåt och häll i mer av någon ingrediens om det behövs.
    3. TIPS: Jag brukar tillaga såsen i en stekpanna med höga kanter, tycker det kokar ihop bäst på det sättet.
    4. LCHF: Byt ut pastan mot grönsallad eller valfritt tillbehör.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4
    4.7
    20 min
    4
    9

    Kommentarer (5)

    lickelina 31 mars 2011

    Glömde att skriva att grönsakerna ska skäras i "tärningar", eller bitar, såklart. Svampen brukar jag skära väldigt smått (sambon är känslig mot svamp :P) men det kan man göra hur man vill, hade jag kunnat skulle jag endast skära dem på längden/bredden, eller hur man ska säga..

    badabim 5 april 2011

    Varför 2 olika gräddsorter?

    badabim 5 april 2011

    Mängd saknas på pasta och lax...

    lickelina 5 april 2011

    badabim: Mängd pasta och lax är valfritt, eftersom att det är en smaksak hur mycket man vill ha, men jag brukar köra med de där frysta laxblocken som finns på t.ex. ICA och Coop där de är uppdelade i 4 avlånga bitar, vet inte exakt vikten på dem, och vad gäller pasta så mäter jag aldrig upp. Jag tycker det är godare att "experimentera" tills man hittar sin egen mängd och vad man gillar bäst själv. :)

    badabim 8 mars 2015

    Nu gjorde jag denna rätt och för mig är den ett halvt recept. Hur mycket använder du av allt för att få den "mumsig"? Visst är det en smaksak vad man tycker om, men det finns ju ingenting att minska på eller lägga till. Eftersom du kan ange mängd grädde, kan du väl ange mängd kryddor, salt, peppar också? Gjorde enligt sk recept och den smakade INGENTING.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben