Cornbread

Serverar: 8 portioner

Cornbread säger jag bara. Det är bara så gott. Tillsammans med chili con carne blir det en höjdare. Kan tänka mig att det blir gott till en köttfärssoppa också.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl polenta
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl filmjölk 3%
  • 50 g smält smör
  • 2 dl majskorn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en rund form (eller en mindre ugnsform) ca 23 cm i diameter. Bröa med polenta.
    3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda smör, filmjölk och majs, tillsätt det sedan i mjölblandningen. Rör ihop till en smet och bred ut den i ugnsformen.
    4. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills brödet fått fin färg och är torr i mitten när du provar med sticka.
    5. Servera med chili con carne eller soppa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben