Cornfakes tårta

En mycket god tårta som jag lärde mig göra på Island

Ingredienser

  • Bottnar
  • 4 dl socker
  • 4 ägg vitor
  • 8 dl cornflakes
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 200 g hackad choklad
  • 4 dl grädde
  • Kräm ovanpå
  • 4 ägg gulor
  • 2 tsk socker
  • 200 g choklad (mörk)
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och vitor till hårt skum, rör i cornflakesen och bakpulvret bred ut på 2 väl smorda plåtar. Grädda i ca:30 minuter på 170 grader i ugnen. Låt svalna.
    2. Kräm: Vispa gulorna med sockret. Smält chokladen över vatten bad och rör ner den sedan i smeten. Vispa grädden och rör ner coklad smeten. Bred krämen ovan på tårtan och ganera som du vil.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (2)

    gunillawestrin 5 april 2010

    Kanontårta som påminner om riscrisptårta, men som går mycket fortare att grädda och blir härligt seg men knastrig. Klar femma!

    libblebb 6 juni 2012

    Absolut ingen femma för mig. Vanvettigt söta bottnar, som blev alltför sega för min smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben