Coupe med marinerad fruktsallad

Serverar: 4 portioner

Färska marinerade frukter på härligt gräddig mangoglass är en dessert för de lite större barnen.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 bit hel kanel
  • 1 skiva färsk ingefära
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl färsk frukt eller bär, ex: jordgubbar, hallon, björnbär, melon och fikon
  • 3/4 liter mangoripplad gräddglass eller annan fruktripplad gräddglass
  • Instruktioner

    1. Mät upp vattnet och sockret i en kastrull. Tillsätt kanelen och ingefäran.
    2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i kastrullen.
    3. Ge lagen ett uppkok så att sockret smälter. Ställ åt sidan att kallna.
    4. Lägg ner bären eller frukten i den kalla lagen. Större frukt skärs först i mindre bitar. Ställ svalt att dra i några timmar.
    5. Skär glassen i bitar och lägg i portionsglas. Skeda över frukten och servera genast.
    6. Hoppas att det smakar gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben