Det här receptet kommer från kokboken Jane's coffe shop, och dessa är fullkomligt underbara kakor som är både krispiga och sega på samma gång med en massa choklad och nötter. Dessutom är de superenkla att göra! Bild kommer snart
Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
½ dl rapsolja
1 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
1 dl krossade cornflakes
1½ dl riven kokos
1½ dl hackade hasselnötter
3 dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
3 dl grovhackad mörk blockchoklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och allt socker fluffigt. Tillsätt ägget, oljan och vaniljsockret och blanda ordentligt.
Rör i havregryn, corn flakes, kokos och nötter.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat skal och blanda sedan i den andra smeten. Tillsätt den hackade chokladen.
- Forma bollar efter egen smak och lägg de på en bakpappersklädd plåt och lägg de en bit ifrån varandra. Tryck ut de till runda kakor.
- Grädda i cirka 15 minuter tills de är gyllene i färgen. Låt de svalna en stund innan de flyttas över till bakgaller för att svalna helt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Smakmässigt helt ok, men mina blev inte ett dugg sega, och det tycker jag var lite synd ... Annars enkla att göra, och har skaplig hållbarhet utanför frysen också.