Cowboy cookies

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Det här receptet kommer från kokboken Jane's coffe shop, och dessa är fullkomligt underbara kakor som är både krispiga och sega på samma gång med en massa choklad och nötter. Dessutom är de superenkla att göra! Bild kommer snart

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl krossade cornflakes
  • 1½ dl riven kokos
  • 1½ dl hackade hasselnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 dl grovhackad mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och allt socker fluffigt. Tillsätt ägget, oljan och vaniljsockret och blanda ordentligt. Rör i havregryn, corn flakes, kokos och nötter. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat skal och blanda sedan i den andra smeten. Tillsätt den hackade chokladen.
    3. Forma bollar efter egen smak och lägg de på en bakpappersklädd plåt och lägg de en bit ifrån varandra. Tryck ut de till runda kakor.
    4. Grädda i cirka 15 minuter tills de är gyllene i färgen. Låt de svalna en stund innan de flyttas över till bakgaller för att svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 1 juni 2009

    Smakmässigt helt ok, men mina blev inte ett dugg sega, och det tycker jag var lite synd ... Annars enkla att göra, och har skaplig hållbarhet utanför frysen också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben