Crème brûlée - Chemestry Cremá

Serverar: 4 portioner

Crème brûlée är en av franska kökets mest uppskattade maträtter.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 120 g äggulor
  • 125 g strösocker
  • Hjortonkompott
  • 1 apelsin, skalad och skuren i bitar
  • 1 blodgrapefrukt, skalad och skuren i bitar
  • 1 dl hjortron
  • 1 apelsin, saft
  • 1.25 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 bit kanelstång
  • 1 bit vaniljstång
  • 4 cl citruslikör
  • 1 citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Crème: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut märgen. Vispa lätt ihop alla ingredienser med vaniljen, lägg även ned stången och låt bryléesmeten vila några timmar och ta smak.
    2. Sila smeten och fördela i låga portionsformar. Grädda dem i vattenbad i ugnen cirka 25 minuter på 175 grader till de precis stannat. Låt svalna. Vid servering strör man på råsocker som man knäckar med en gasolbrännare.
    3. Hjortronkompott: Koka en lag av vatten, socker, kryddor, apelsinsaft och likör i 4 minuter. Låt den svalna och lägg I frukten. Lägg citruskompotten över cremèn och strö över det rivna citronskalet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helgesson 1 februari 2015

    Lite väl mycket socker, kanske skulle det räcka med 125g?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben