Créme brulée med risgrynsgröt

Serverar: 4 portioner

Créme brulée i Julens tappning.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3 äggulor
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 3 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i socker och vaniljpulver så att det löser sig. Vispa ihop äggulor och gräddmjölk och vänd ner gröten.
    3. Fördela smeten i 4 ugnsfasta portionsformar, 10-12 cm i diameter. Grädda i ugnen 25 minuter. Det gör inget om den är lite lös i mitten, den stelnar till när den kallnar.
    4. Låt créme bruléen kallna helt i kyl. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brulée. Sätt på grillfunktionen på ugnen och vänta tills den är glödhet. Ställ formarna högst upp i ugnen tills sockret smält och fått färg.
    5. Alternativ är att bränna sockret med en lite gasolbrännare för bästa resultat, grädda då 5 minuter extra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben