Creme ninon på mitt sätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Har velat testa detta ett tag men hade inte "rätta" ingridienser så då blev det så här :-) Men jag blev nöjd

Ingredienser

  • 2 scharlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl vatten
  • 1½ hönsbuljongtärning
  • 1 msk grönsakfond
  • 700 gram gröna ärtor
  • 2 msk rapsolja
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 dl champagne
  • 2 dl parmesanost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Fräs mjukt i rapsolja. Tillsätt buljong och vatten. Låt koka i fem minuter.
    2. Häll i frysta gröna ärtor. Låt koka i ytterligare fem minuter. Mixa slät.
    3. Häll åter soppan i kastrullen och smaksätt med salt och peppar. Häll sist i grädde och ost. Låt sjuda i någon minut. Häll sist i champagne.
    4. Gör en röra med creme freich och pepparrot. Klicka i 2 msk av röran i soppan vid servering. Servera med permesanstänger och champagne.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 4 januari 2012

    Bjöd mina föräldrar på den här soppan när de kom på besök men de verkade inte gilla den men jag tyckte det var mycket gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben