Crèmebrulée med frukt

Serverar: 6-8 portioner

Crèmebrulée med frukt

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 2 msk råsocker
  • 8 små portionsformar (ca 1 dl)
  • 4 nektariner eller persikor
  • 1 ask färska eller tinade hallon
  • 1 lime
  • 1 msk florsocker
  • 2 cl hallonsprit
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader.
    2. Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ut fröna. Koka upp stång och frön tillsammans med grädden, mjölken och hälften av sockret. Ta sedan av värmen.
    3. Vispa äggulorna och resten av sockret pösigt och vitt.
    4. Fiska upp vaniljstången och vispa ner gräddblandningen i äggsmeten. Häll upp i formen/formarna och ställ i en långpanna. Ställ in i nedre delen av ugnen och fyll sedan långpannan med hett vatten halvvägs upp på formarna. Grädda 40 minuter – tills smeten har stannat. Ta ut ur ugnen, låt svalna i kylen.
    5. Värm ugnen till 250 grader och sätt på grillen.
    6. Sikta råsocker över puddingarna. Ställ in i ugnen, högt upp under grillelementet och gratinera med luckan öppen tills sockret smält till gyllene karamell.
    7. Skär frukten i munsbitar och lägg i en skål med hälften av hallonen. Tvätta limen och riv hälften av skalet över frukten.
    8. Pressa över saften från halva limen, strö över florsockret och häll i spriten. Låt stå 1 timme.
    9. Lägg upp tillsammans med bruléen. Garnera med hallon, myntablad och siktat florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben