Cube Bellini Peach rutor

Serverar: 30-40 portioner

Mörk chokladbotten smaksatt med Cube Bellini Peach cider, med orange periskoglasyr. Alkoholfri variant: Byt ut cidern mot persikoarom. Cidern ger smak av persika och grapefrukt.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3-4 msk kakao (mängd efter smak)
  • 3 tsk bakpulver
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl Cube Bellini Peach Cider
  • Alt. 2-3 tsk persikoarom (mängd efter smak)
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk Cube Bellini Peach Cider
  • Alt. 2-3 tsk persikoarom (mängd efter smak)
  • 10 droppar orange hushållsfärg
  • Garnering
  • Pärlemorsockerpärlor
  • Persikohalvor
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern eller persikoaromen. Rör om så att allt blir väl blandat.
    2. Häll smeten i långpannan och grädda i 175 grader längs ned i spisen, 15-20 minuter.
    3. Glasyren: Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och cidern (alt. arom) och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om så allt blandas väl.
    4. Bred ut glasyren på kakan då den svalnat. Garnera med pärlemorsockerpärlor (finns att beställa hos Borgeby Kryddgård) och persikohalvor strax innan den ska serveras.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1
    30 min
    30-35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben