Serverar: 30-40 portioner
Mörk chokladbotten smaksatt med Cube Bellini Peach cider, med orange periskoglasyr. Alkoholfri variant: Byt ut cidern mot persikoarom. Cidern ger smak av persika och grapefrukt.
Ingredienser
Botten
3 dl flytande margarin
3 dl vatten
7 ägg
6 dl strösocker
3-4 msk kakao (mängd efter smak)
3 tsk bakpulver
6-7 dl vetemjöl
2 1/2 dl Cube Bellini Peach Cider
Alt. 2-3 tsk persikoarom (mängd efter smak)
Glasyr
100 g smör
5 dl florsocker
2 msk grädde
2 msk Cube Bellini Peach Cider
Alt. 2-3 tsk persikoarom (mängd efter smak)
10 droppar orange hushållsfärg
Garnering
Pärlemorsockerpärlor
Persikohalvor
Instruktioner
- Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern eller persikoaromen. Rör om så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i långpannan och grädda i 175 grader längs ned i spisen, 15-20 minuter.
- Glasyren:
Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och cidern (alt. arom) och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om så allt blandas väl.
- Bred ut glasyren på kakan då den svalnat. Garnera med pärlemorsockerpärlor (finns att beställa hos Borgeby Kryddgård) och persikohalvor strax innan den ska serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)