Bruna rutor

Serverar: 30-35 portioner

Tid: 30 minuter

Efter att ha bakat Gula rutor i tid och otid, ville jag göra något lika gott och snabbt, fast chokladigt. Så då blev det dessa, inspirerade av originalet Gula rutor.

Ingredienser

  • Botten
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 50 g smör
  • 5 dl mjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 100 g strösocker (drygt 1 dl)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt. Koka upp mjölken och smöret. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och den varma smör/mjölkblandningen. Vispa försiktigt. Häll upp i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna något.
    2. Lägg smör, strösocker, vaniljsocker och äggulor i en panna. Sjud försiktigt och vispa hela tiden tills glasyren tjocknar. Ta av från plattan och häll ner den hackade chokladen. Vispa tills den smält. Bred glasyren över kakan och strössla med strössel. Ställ kallt innan den skärs upp.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1

    Kommentarer (2)

    Eleenn 5 augusti 2011

    Blir glasyren lika som glacyren i Gula rutor fast chokladig ? jag tänkte eftersom det är inte lika mycket vaniljsocker ;)

    kattakratta 5 augusti 2011

    Nej, glasyren blir krämigare, fastare. Lite åt chokladganache hållet. Jag gillar Gula rutor kalla, men Bruna rutor rumsvarma, annars vill lagret av glasyr nästan ramla av. Man kanska ska picka kakan innan man breder ut glasyren, för att få den att fastna bättre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben