Bruna bröd

Serverar: 100 portioner

En smakrik liten kaka som mamma gjorde när jag var liten

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 dl sötmandel
  • 1 ägg
  • Tillbehör
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Här går det utmärkt att använda matberedaren.
    2. Blanda mjöl, socker, hjorthornssalt i en skål, tillsätt kylskåpskallt margarin, skuret i bitar, kanel, kardemumma och hackad oskållad mandel. Arbeta samman degen. Tillsätt ägget och arbeta in det i degen. Låt vila någon timme i kylen.
    3. Rulla ut små bollar, doppa bollen i pärlsockret, lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spansk ljuvlig fiskgryta
    En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Sill, sill, sill
    Sill hör verkligen sommaren till. Finns det något bättre än sill, nypo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben