Curryäggröra med bacon

Serverar: 4-6 portioner

Äggröra tycker jag är så gott, det är en vanlig helgfrukosträtt hos oss. När vi kan sitta och njuta av frukosten tillsammans. Här har den fått smak av curry och serveras på rostat bröd med färsk spenat och knaperstekt bacon.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 1 tsk curry
  • 6 ägg
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor rostat bröd
  • 1 påse färsk babyspenat, ca 80 g
  • Instruktioner

    Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curry. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjukt krämig. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben