Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
En mycket fyllig och lätt krämig pastasås. Vill man ha den hetare så sköts det lätt med cayennepepparkaret.
Grovriv rotselleri och ost, finriv citronskalet. Hacka gul lök och paprika fint, använd gärna spillbitar av paprika med olika färger. Fräs smöret i en kastrull och lägg i selleri, lök och paprika, låt fräsa några minuter. Häll i curryn och rör om, låt fräsa ytterligare några minuter. Pudra över mjölet och rör om, tillsätt mjölk, grädde, buljongtärning, citronskal och saft. Koka upp under omrörning, låt sen småkoka i ca 10 minuter, rör om då och då. Smaka av och krydda med salt och cayennepeppar till önskad sälta och styrka. Skär crabsticken i slantar och rör ner. Låt småkoka ytterligare 5 minuter. Stäng av plattan och rör ner osten, rör till all ost smält, låt inte såsen börja koka igen. Servera på valfri pasta och gärna med lite riven parmesanost på topp.