Currydoftande kyckling

Serverar: 4 portioner

Med detta receptet får du en god familjemiddag på mindre än 30 minuter. Tillsätt ris och banan för att få en komplett måltid.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst utan skinn
  • 4 tsk vegetabilisk olja
  • 2 gula lökar
  • 8 tsk currypasta
  • 1 dl skållade, skalade mandlar
  • 4 tsk jordnötssmör
  • 1 burk tomater
  • 1 dl naturell lättyoughurt
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk koriander eller mynta till garnering
  • Instruktioner

    1. Dela varje kycklingbröst i fyra delar. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Bryn kycklingen under omrörning, täck över och ställ åt sidan.
    2. Skala lökarna och dela dem i fjärdedelar. Mixa samman lök, currypasta, mandel och jordnötssmör i en matberedare eller mixer till en grovkornig kräm.
    3. Blanda lökkrämen med kycklingen och fräs upp på svag värme under omrörning i två minuter.
    4. Tillsätt tomaterna och öka till medelvärme. Koka upp under omrörning. Sänk värmen, täck över med lock och låt sjuda 10-15 minuter tills kycklingen är färdig.
    5. Tillsätt youghurten och värm upp grytan försiktigt. Smaka av med salt, peppar och ev lite extra curry. Garnera med koriander eller mynta och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben