Currykycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En gryta som är snabb och enkel att tillaga. Passar utmärk till vardags då tiden är knapp men man vill ändå äta gott.

Ingredienser

  • 4 msk smör
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Hacka löken och ha i den i kastrullen. Pressa i vitlöken och låt det fräsa tills löken har mjuknat. Tillsätt sedan kryddorna och därefter tomatpurén.
    2. Skär kycklingfiléerna i små bitar och ha i dem i kastrullen. Låt kycklingen stekas klart och vattnet avdunsta innan grädden tillsätts. Låt grädden koka upp och ta sedan i buljongtärningen för att sedan låta det koka på svag värme i cirka 20 minuter. Därefter rörs crème fraichen i och låt grytan åter koka upp.
    3. Smaka av med salt och svartpeppar. Serveras gärna med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 22 oktober 2014

    Jättegod gryta med mycket smak! Alla i familjen tyckte om grytan :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben