Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till en sommarvariant med de underbara pyttesmå färskpotatisarna. Med matchande kryddning blev den mycket uppskattad.
Tvätta men skrubba inte potatisarna skalet ska gärna vara kvar. Koka potatisen i ca 5 minuter och häll av kokvattnet så den får ånga av. Häll av och spar spadet från champinjonerna. Hacka löken och skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda vetemjöl, curry och svartpeppar i en plastpåse. OBS: inget salt. Lägg kycklingbitarna i påsen och skaka om ordentligt så all kryddblandning fäster. Blanda svampspadet med grädde så det blir 5 dl. Fräs smör, lök och champinjoner i en stekgryta ca 5-6 minuter. Lägg i potatis och kyckling och fräs vidare i 5-6 minuter med omrörning då och då. Häll på gräddblandningen, smula i buljong och tillsätt senapen. Koka upp och sänk värmen så det småkokar. Låt småputtra med omrörning ibland i 15-20 minuter.
Ska absolut testas! =)
Hade ingen kyckling hemma, så det fick bli fläskfilé. Det blev grymt gott i alla fall. Klar 5:a. :)
Jag Tackar och Bugar för det omdömet! :) Du får fullt medhåll av min kära hustru, som just åt upp det kvarvarande från igår. Idén med fläskfilé ska provas, har frun bestämt.