Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En saftig och smakrik potatis med härligt knaprig yta. Passar både stekt eller grillat kött och fisk. En fullgod ersättare för all sorts pommes m.m.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta varje potatis i 4 klyftor, använd gärna stora potatisar av fast sort. Smörj en ugnsform, och sätt i potatisklyftorna med snittytan uppåt. Fräs smör och curry, och pensla sedan alla snittytor på potatisen. Sätt in på den nedersta falsen i ugnen medan du kokar upp vattnet och löser buljongtärningen i det. Öppna ugnen och häll den kokande buljongen i formen. Potatisen kommer nästan att simma i buljongen och det ska den göra. Låt stå i ugnen till all buljong kokat bort, ca 45 minuter – 1 timme.
Riktigt, riktigt gott! Rekommenderas varmt (även att den kan avnjutas kall) :-