Currypimpad buljongpotatis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En saftig och smakrik potatis med härligt knaprig yta. Passar både stekt eller grillat kött och fisk. En fullgod ersättare för all sorts pommes m.m.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1-1½ tsk curry
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 5 dl vatten
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta varje potatis i 4 klyftor, använd gärna stora potatisar av fast sort. Smörj en ugnsform, och sätt i potatisklyftorna med snittytan uppåt. Fräs smör och curry, och pensla sedan alla snittytor på potatisen. Sätt in på den nedersta falsen i ugnen medan du kokar upp vattnet och löser buljongtärningen i det. Öppna ugnen och häll den kokande buljongen i formen. Potatisen kommer nästan att simma i buljongen och det ska den göra. Låt stå i ugnen till all buljong kokat bort, ca 45 minuter – 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    walterego 9 april 2012

    Riktigt, riktigt gott! Rekommenderas varmt (även att den kan avnjutas kall) :-

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben