Köttfärstårta med paprikahatt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket smakrik och rolig variant att servera köttfärs på. Servera gärna med potatissallad eller buljongpotatis till. Det behövs ingen sås, det sköter den smältande vispgrädden.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl smörgåsgurka med spad
  • 1 ägg
  • 1 gul lök ”100 g”
  • 2 vitlök klyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 paprika ”valfria färger”
  • 100 g ost ”valfri sort”
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 msk bostongurka
  • 2 msk senap ”gärna skånsk”
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, potatismjöl, mjölk och 3 msk spad från smörgåsgurkan. Låt svälla i minst 15 minuter.
    2. Grovriv den gula löken. Rör ner ägg, lök, salt, vitpeppar, paprikapulver och pressa i vitlöken. Blanda sist i nötfärsen och rör om till all är väl blandat. Låt vila medan ni gör fyllning & topping.
    3. Skär toppen av paprikorna och ta bort kärnhus och vita sidor. Skär 4 st 3-4 cm tjocka ringar av paprikorna till toppingen. Finhacka spillet från paprikorna och smörgåsgurkan. Grovriv osten och blanda det till fyllning.
    4. Vispa grädden och tillsätt senap och bostongurka. Smaka av med salt och vitpeppar.
    5. Bryn smöret i en stekpanna. Tag ½ av köttfärsen och platta ut över hela pannan. Lägg på fyllningen men lämna någon cm runt kanterna. Platta ut resten av köttfärsen som ett lock över, tryck till lite runt kanterna så inte fyllningen flyter ut. Stek på medelvärme typ 3 av 6 i ca 8-10 minuter under lock. Vänd stekpannan med locket på så att biffen hamnar i locket. Låt sen biffen glida tillbaka i stekpannan så att den är vänd. Stek ytterligare 8-10 minuter under lock.
    6. Ta stekpannan av plattan och skär ett kryss i biffen så det blir 4 tårtbitar. Placera en paprikaring på varje tårtbit, och fyll den med vispgräddemixen.
    7. Servera gärna direkt ur stekpannan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben