Ugnsbakad spaghetti och köttfärstårta

Serverar: 4-6 portioner

Ett annorlunda och gott sätt att servera spaghetti och köttfärssås. Som tårta!

Ingredienser

  • Till botten
  • 400-500 g spaghetti
  • 3 ägg
  • 2 dl riven parmesan (finns på burk eller små påsar)
  • Ca 75 g smält smör
  • Till köttfärsen
  • Ca 500 g färs
  • 2 lökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g pastasås på burk (har du inte pastasås går det bra att ösa i ketchup också)
  • 155 g champinjoner på burk (kan uteslutas)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Grillkrydda
  • Spaghettikrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Ta fram en kastrull, bryn löken och champinjoner. När löken och champinjonerna mjuknat och fått färg, lägg i färsen, bryn tills färsen får färg. Pressa vitlöken, lägg i tomatpuré, ketchup/pastasås och alla kryddor efter smak och tycke. Lägg därefter i en sked socker, blanda väl. Smaka av och lägg till syra eller sälta om det behövs. Lägg sedan åt sidan.
    2. Koka spaghetti enligt anvisning. Jag kokade min al dente. Sila sedan av. Lägg sedan spaghettin i en bunke. Vispa ihop äggen och häll över spaghettin. Häll i smöret och den rivna parmesanen. Blanda sedan ihop allt ordentligt.
    3. Lägg spagettin i formen. Putta upp spagettin mot kanterna så du har en stor grop i mitten (det ska finnas spagetti i botten). Fyll sedan köttfärsen där i. Strö torkad eller färsk basilika över. Toppa med riven ost över hela (gärna mozzarella ost också).
    4. Grädda på näst nedersta falsen, 175 grader, tills osten har fått en fin färg på ytan. Ca 20-25 min. Låt sedan tårtan svalna lite innan du tar av kanterna.
    5. Skiva i bitar och servera med en sallad eller grönsaker. Smaklig spis.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben