Gratinerade kotletter med buljongpotatis

Serverar: 4 portioner

Parmesangratinerade fläskkotletter på en bädd av buljongkokt potatis och lök.

Ingredienser

  • 700 g potatisar av fast sort
  • 1 gul lök
  • 4 dl kalvbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 4 fläskkotletter
  • Olja eller smör till stekning
  • Ca 20 blad färsk basilika
  • 2 tomater
  • 2 dl riven parmesanost
  • Tillbehör
  • Tomater i klyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Skala potatisen och löken och skiva dem. Lägg i en eldfast form och häll på buljongen. Salta och peppra. Ställ in formen i ugnen i ca 40 minuter.
    3. Krydda kotletterna och stek dem gyllenbruna på bägge sidor på medelvärme, ca 2 minuter på var sida.
    4. Skär basilikan grovt. Skiva tomaterna. Fördela basilika och tomatskivor på kotletterna.
    5. Ta ut potatisen när den börjar på fin färg. Lägg kotletterna ovanpå potatisen. Strö parmesanost över och ställ tillbaka i ugnen i 8-10 minuter.
    6. Servera med tomater eller någon annan grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben