Currysås

Serverar: 8-10 portioner

Ännu ett av pojkens favoritsåser.

Ingredienser

  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk dinkelmjöl
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 grönt äpple, skalat och finhackat (alt. Äppelmos som ersättare)
  • 10 dl kokosmjölk
  • 3 msk currykrydda (välj önskad styrka)
  • 1 msk pressad lime eller ½ citron
  • Havssalt
  • Instruktioner

    1. Värm upp oljan i kastrull, tillsätt curryn, låt fräsa i 2 minuter på medelhög värme, tillsätt löken och äpplet, låt fräsa ihop tills löken blivit mjuk men ej fått färg. Om äppelmos används tillsätt det sist
    2. Tillsätt mjölet och vispa runt väl under ca 2 min
    3. Tillsätt kokosmjölken och vispa kraftigt
    4. Smaka av med salt och ev. mer curry och tillsätt pressad lime/citron
    5. Sila såsen och värm upp den före servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben