Kall currysås med äpple

God och lättlagad kall sås till stekt kyckling eller fisk.

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk vanlig senap
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 - 2 dl turkisk/rysk yoghurt eller crème fraiche
  • 1 litet äpple, skalat och grovt rivet
  • (ev. kapris)
  • Instruktioner

    1. Majonnäs:
    2. Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle genom matarröret under tiden maskinen går, kör tills det blir tjockt och krämigt.
    3. Sås:
    4. Lägg över majonnäsen i en skål, blanda med avrunnen yoghurt/crème fraiche och grovrivet äpple (om man vill kan man även blanda ner någon matsked kapris).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben