Currysås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Passar ypperligt till den hemgjorda örtpastan. Servera den gärna till hummerkött eller pilgrimsmusslor.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 tsk curry
  • 20 g smör
  • ½ dl portvin
  • ½ dl vitt vin
  • Saften av en citronklyfta
  • 1 dl klar hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ - 2 tsk maizenamjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur ett av äpplena och skär det i bitar, Fräs lök, vitlök, äpple och curry i smör. Tillsätt portvin, vitt vin och citronsaft. Låt vinet koka in.
    2. Häll på buljongen och låt det koka ihop. Tillsätt grädden.
    3. Mixa såsen och passera den genom finmaskig sil. Koka upp såsen och red av med maizena utrört i lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skala och kärna ur det andra äpplet och skär i klyftor.Fräs klyftorna i lite smör. Ställ åt sidan så länge. Skala och klyfta rödlöken. Förväll klyftorna i lättsaltat vatten. Ställ åt sidan så länge och använd som tillbehör med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben