Dadlar och kokosrutor

Serverar: 85 portioner

En god kaka nu till jul

Ingredienser

  • 100 g dadlar
  • 125 g smör
  • 375 g florsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 275 g mjöl
  • 150 g kokosflingor
  • 1-2 msk rom
  • 3 msk saft från en citron
  • Instruktioner

    1. Hacka dadlarna fint. Vispa smör ,200 g florsocker,salt och ägg poröst. Blanda mjölet och 50 g kokosflingor och knåda ihop med romen och dadlarna.
    2. Forma degen till kantiga längder (ca 34x3 cm). Vira in längderna i folie och lägg i kylskåpet i 1-2 timmar. Värm ugnen till 175 grader. Skär längderna i ca 4 mm tjocka skivor.Grädda i ugnen i ca 13 min tills kanterna blir gyllenbruna.
    3. Låt svalna på galler. Rör ihop resten av florsockret,rom och citronsaften till glasyr. Pensla blandningen på kanterna och doppa i resten av kokosflingorna. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben