Små kokosrutor

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Små, söta kakor

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • ½ dl socker
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1-2 dl kokosflingor
  • ½ dl sirap
  • ½ dl socker
  • 50 g smör
  • 1 äggvita
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Botten: Rör smör, socker och äggula mjukt. Tillsätt bakpulver blandat med 1 dl mjöl. Tillsätt mer mjöl efter hand tills mördegen är lagom. Tryck ut i en långpanna, ungefär 20x30 Förgrädda i 5 min 200 grader
    2. Smält smör i en kastrull och tillsätt äggvita och socker under vispning. Vispa i de andra ingredienserna tills det blir en fast smet. Ta sist i kokosen och låt småkoka i 3 min. Häll ev i lite mer mjölk.
    3. Häll kokossmeten på den förgräddade botten och sätt in i ugnen 10-15 min till. Du ser när kokossmeten börjar ta färg. Skär i små bitar när den svalnat, och lägg på galler.
    4. Resultatet blir en söt kaka med en maräng-tosca-liknande kokossmet på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben