Choklad- och kokosruta med apelsin

Choklad- och kokosrutor med smak av apelsin – en svårslagen kombination som gör den här kakan till en riktig favorit hos både stora och små. Grädda den i en långpanna eller i två runda formar.

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
  • 1 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 apelsin
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • Kokostopping
  • 125 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl kokos
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 30 bitar). Kaka: Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker och smör. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Vänd ner apelsinskalet. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Kokostopping: Smält smöret i en vid kastrull. Rör ner övriga ingredienser och låt koka ca 5 minuter. Bred ut blandningen jämnt över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan svalna lite och skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annakristinab 30 maj 2017

    gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben