Choklad- och kokosrutor med smak av apelsin – en svårslagen kombination som gör den här kakan till en riktig favorit hos både stora och små. Grädda den i en långpanna eller i två runda formar.
Sätt ugnen på 200°C. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 30 bitar). Kaka: Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker och smör. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Vänd ner apelsinskalet. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Kokostopping: Smält smöret i en vid kastrull. Rör ner övriga ingredienser och låt koka ca 5 minuter. Bred ut blandningen jämnt över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan svalna lite och skär i rutor.
gott