Daging Babi Masak Kecap (Het gryta från Bali)

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Jättegod gryta med lagom hetta.

Ingredienser

  • 4-6 färska röda chili, skivade, eller 1-1,5 msk chiliflingor
  • 8 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor eller 1 msk pressad vitlök
  • 5 cm färsk ingefära, hackad
  • 1 tsk torkad räkpasta
  • 2 msk olja
  • 600 g fläskbog eller grytbitar av fläsk
  • 2 msk söt soja (ketjap manis)
  • 1 msk färskpressad lime eller citron
  • Salt till avsmakning
  • Instruktioner

    1. Skiva köttet i 1,5 cm skivor eller skär det i 3 cm fyrkanter.
    2. Mixa chili, schalottenlök, vitlök, ingefära och räkpasta i en mixer till en jämn pasta. Tillsätt ev. lite av oljan om det behövs.
    3. Hetta upp en wok eller en tjockbottnad gryta. Häll i oljan och fräs den mixad kryddpastan i ca. 4 minuter. Lägg i köttet och bryn på medelvärme tills det har fått färg, ca. 5 minuter.
    4. Häll på soja, 3,5 dl vatten och färskpressad lime. Sjud upp, lägg på locket och låt sjuda på låg värme, rör om då och då, tills köttet är mört och såsen har tjocknat, ca. 50 minuter.Smaka av med salt.
    5. Servera med ris.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben