Daim och nougatrutor

Serverar: 30 portioner

Gottegrisarnas favoritkaka!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 260 g smör
  • 7½ msk kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ tsk vaniljsocker
  • 300 g dajm
  • 150 g nougat
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
    2. Smält smöret och låt det svalna helt.
    3. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
    4. Smörj och brö en långpanna, 30 x 40 cm, och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig inuti.
    5. Hyvla nougaten över kakan medan den ännu är varm. Fördela den smälta nougaten över kakan. Hacka daimen och strö den över den varma kakan.
    6. Låt kakan svalna något i långpannan, skär den sedan i 30 rutor. Ät och njut! Mums!

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.8
    25-30
    7
    4.5
    30 min
    12-14
    30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben