Dajm-banana-split tårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en egen kombination med utgångsläge från min Nöttårta a la Malaga. Älskar banana split så detta är en superbra variant.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 5 ägg
  • 150 g socker
  • 150 g malda hasselnötter
  • 100 g riven choklad
  • 3 msk mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2,5 dl vispad grädde
  • 2,5 dl hårdvispad vaniljvisp
  • 3 msk mörk rum
  • 5-6 skivade bananer
  • 200 g krossad dajm
  • 20 krossade maränger
  • 50 g hackade hasselnötter
  • Chokladglasyr (antingen färdig köpt eller gör egen)
  • Glasyr
  • 1,5-2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • Vatten
  • Några droppar olja (blir lite glansig då)
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver. Häll smeten i en smord bröad kakform. Grädda i förvärmd ugn (180°C) ca 35-40 minuter.
    2. Låt tårtbotten svalna. Gröp ur (skär ut) tårtbotten...men behåll ca 2 cm i kanterna och i botten, det ska nu se ut som en skål. Smula ner resterna från tårtbotten i en skål, tillsätt vispad grädde, vaniljvisp, rum (kan uteslutas), bananer, dajmkross, maränger och nötter. Rör ihop alla ingredienser och fyll därefter "tårt-skålen" med massan. Spritsa över chokladglasyr (eller färdigköpt chokladsås).
    3. Servera och njut!

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (2)

    Aems 3 december 2008

    Den här tårtan måste ju vara "förfärligt" smaskig. Denna ska jag göra till helgen. Waow! Tack

    gunillawestrin 5 januari 2009

    Jättegod tårta, smakar lite som marängswiss. Alldeles för mycket fyllning bara, fick inte i allt utan fick ha en skål bredvid med extrafyllning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben