Dajmstekta äpplen med calvadostryffel, samt valnöts- och vit chokladsås.

Serverar: 4 portioner

En lager på lager efterrätt med fantastiska smaker. Tryffelkulorna kan man göra färdigt på förhand. Strax innan man sätter sig till bords steker man äppelklyftorna och rör ihop vitchokladsåsen medan dajmen smälter. Mums!

Ingredienser

  • Dajmstekta äppelklyftor
  • 2 dl skalade äppelklyftor
  • Smör till stekning
  • Ca 1 msk sirap
  • ½-3/4 dl grovhackad dajm
  • Calvadostryffel
  • 1 ½ dl grädde
  • 200 g blockchoklad, ljus, eller vit
  • 159 g färskost
  • Ca 1 msk calvados eller konjak
  • 1 ägg
  • Kakao till att rulla tryfflarna i
  • Valnöt och vit chokladsås
  • ½ dl grädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Äppelklyftor: Stek äppelklyftorna i smör, när de mjuknat något så ringla över lite sirap och smula över dajm. Lägg klyftorna på tallriken. Vid servering placera tryffeln på de dajmstekta äpplena och ringla valnöts och chokladsås över.
    2. Calvadostryffel: koka upp grädde och choklad. Tillsätt färskosten och lite calvados eller konjak. Rör sedan i ett ägg. Lägg smeten i en ugnsfast skål. Baka i ugn på 80 grader tills smeten stelnat. Ta då ut chokladkrämen och låt den stå svalt i kylskåp. Rulla sedan chokladkrämen till tryfflar och rulla dem i kakao.
    3. Valnöt och vit chokladsås: Smält choklad och grädde. Blanda i valnötterna och rippla såsen över de dajmstekta äppelklyftorna med calvadostryffeln.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben