Fräsht tilltugg med bl.a noriark, rättika och pepparrot
Ingredienser
2 st noriark
1 st gurka
400 g rättika
80 g rostbiff
Pepparrot på tub
1 dl gräddfil
Färsk dill (går med fryst)
Färsk persilja (går med fryst)
Instruktioner
Klipp noribladen i remsor, ca 4 cm tjocka.
Dela rostbiffsskivorna i mindre bitar (ca 4cm x 7cm) och placera i slutet på varje remsa.
Blanda gräddfil, ca 1 msk pepparrot, dill och persilja. Smaka av så att det passr just dig, men det får gärna vara rätt stark smak av pepparrot.
Klicka ut lite av pepparrotssmeten ovanpå rostbiffen.
Strimla rättikan och gurkan (tag gärna bort kärnhuset) i ca 10 cm strimlor.
Lägg lite gurka och lite rättika ovanpå rotbiffen / pepparrotssmeten.
Fukta kortändan ( som du inte lagt köttet på) med lite vatten och rulla ihop. Dela rullarna på mitten. Servera.