Delikata chokladmuffins

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Riktigt goda och lyxiga muffins som passar bra som efterrätt tillsammans med en liten klick yoghurt och färsk frukt.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad av god kvalitet, ca 70% kakaohalt
  • 250 g smör
  • 4 äggulor
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål, som vardera rymmer 2 dl.
    2. Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.
    3. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand utan att slå in luft.
    4. Sikta ner mjölet i choklad- och smörblandningen.
    5. Blanda chokladsmeten och äggvispet.
    6. Häll smeten till 3/4 i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter, muffinsen ska fortfarande vara kladdiga inuti. Servera dem nygräddade och ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben