Den Ritzenska pizzan

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Har fått den här receptet av min syster som hitta den i aftonbladet. Den är jättegod och enkel att göra.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl vatten
  • 20 g jäst
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl olja
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 400 g tomatsås
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 100 g grillad paprika på burk
  • 2 bullar av mozarella à 125 g
  • 1 tsk organo
  • 50 g ruccola eller babyspenat
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 250 grader. Blanda jäst och vatten. Häll i olja, salt och mjöl. Knåda degen i 5 minuter.Låt degen vila 10 minuter. Skär skinkan och paprikan i breda remsor.Skär mozarellan i bitar. Dela degen i 2 platta bottnar. Bred ut tomatsåsen. Fördela skinka och paprika på bottnarna. Toppa med ost och oregano. Grädda i 10 minuter. Strö över med ruccola eller babyspenaten innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tycons 29 december 2008

    god pizza, Tack för receptet Prinsessan69.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben