Devil beef

Serverar: 4-6 portioner

En god stark rätt som sätter smaklökarna på prov.

Ingredienser

  • 800 g fransyska i små bitar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 gula lökar, delade i avlånga bitar
  • 3 paprikor, skurna i bitar
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad chili i bitar
  • 1-2 msk vinäger
  • 1-2 msk soja
  • 4-5 msk matolja
  • 3-4 dl ketchup
  • 1 buljongtärning
  • Lite salt
  • 1-2 msk idealmjöl utblandat i lite vatten
  • Instruktioner

    Häll lite vatten i en kastrull och koka köttbitarna tillsammans med peppar, lite salt och buljong i 25-30 minuter på låg värme. Hetta upp oljan i en annan kastrull eller stor stekpanna, lägg köttbitarna i den och stek dem tills de är ljusbruna ( ca: 5-6 minuter). Sänk sedan värmen och blanda i chili, vitlök och ingefära, låt dem steka i 2 minuter under omrörning. Blanda sedan i paprika och lök, stek i 3-4 minuter. Till sist, häll i soja. Ketchup, vinäger och idealblandning, låt koka 2-3 minuter. Smaksätt med salt och späd med vatten efter behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben