Dinkel bröd med Äpple och Kanel

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftigt och jätte gott dinkel bröd (även nyttigt)

Ingredienser

  • 10 dl dinkelmjöl (fullkorn)
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 2 grovt rivna äpplen
  • 3,5 dl vatten
  • 2 msk hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, kanel, honung, olivolja, rivna äpplen, linfrö, solrosfrön och ca 9 dl av mjölet. Arbeta degen smidig för hand tills den lossnar från kanterna i bunken. När man bakar med dinkel ska degen vara ngt lösare än en vanlig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter. Smörj under tiden 2st 1,5 liters formar med lite olivolja. Ta degen ur bunken och arbeta in det resterande mjölet. Häll degen i formarna. Pensla ovansidan med vatten för att få en hård yta och strö lite flingsalt över. Grädda bröden längs ner i ugnen i 25 minuter i 225°.
    2. Receptet kommer från GI in the City – med Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    malinberg1 27 januari 2010

    Har snokat reda på GI-brödet. Baka och njut =)!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben