Dinkel- och pumpafröbröd

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 dagar 1 timme 15 minuter

Goda portionsbröd som passar till frukost eller varför inte till soppa eller sallad. De tar 2 dagar att göra då de ska kalljäsa i kylskåp över natten

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk havssalt (eller vanligt salt)
  • 10 dl dinkelmjöl (utan fullkorn, sk dinkelsikt)
  • 2-3 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpafrön (kärnor)
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och mjöl. Arbeta degen smidig. Lägg degen i en stor form. Plasta in formen ordentligt och sätt in i kylen. Låt stå till nästa dag. Nästa dag: Ta ut degen ur kylskåpet och låt den jäsa i rumstemperatur medan ugnen värms till 175 grader. Skrapa ut degen på lätt mjölat arbetsbord och forma till 24 bullar med lätt formade händer. Strö pumpafrön över bröden.
    2. Låt jäsa på bakpappersklädd plåt i 20 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min. Låt svalna under en handduk. Bröden blir ganska platta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben