Spenatplättar med fetaost

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Ikväll var det bara 9 grader ute, jag längtade efter något varmt att äta. Inspirerad av en nyligen inköpt plättlagg och dinkelmjöl som jag aldrig provade tidigare skapade jag en mycket god maträtt. Du måste prova!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 200 g hackad djupfryst (tinad) spenat
  • 1 msk olja eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald muskotnöt
  • Nymald svartpeppar
  • Fetaost
  • Instruktioner

    Blanda ägg, mjölk, mjöl och spenat, vispa till en jämn smet. Hetta upp laggen och klicka i lite smör. Häll i ett tunt lager smet (ca ½ dl) till varje plätt. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända. Stek i ytterligare någon minut. Servera plättarna som små bakelser, t.ex. tre på varandra med riven fetaost emellan och överst

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Icca 13 oktober 2009

    Låter spännande! ska prova det. Det som jag brukar göra - som torde passa utmärkt med fetaosten - är att jag sätter vitlök med i smeten. Då kan det bli en ganska grekiskt inspirerad version av de traditionella plättarna! :)

    aTeresea 27 november 2012

    Helt underbara plättar! Eftersom de inte har någon smak av spenat så kan man variera tillbehören i oändlighet och till och med min kille som avskyr allt som är grönt kunde äta dessa. 5 poäng!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben