Dinkel- och rågknäcke med frön

Serverar: 32 portioner

Knaprigt, hemmagjort knäckebröd som är försvinnande goda.

Ingredienser

  • 3 dl fint rågmjöl
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl sesamfrö
  • 1 msk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner vattnet och arbeta ihop till en deg.
    3. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en tunn kaka ca 30x30 cm på mjölad bänk. Lägg ett bakplåtspapper på plåten. Rulla upp degen på kaveln och för över degen på plåten.
    4. Kavla till sist med kruskavel eller nagga degen med en gaffel.
    5. Om man vill ha frön på brödet kan man pensla med lite äggvita eller vatten och trycka fast lite olika frön.
    6. Skär i bitar eller grädda hela kakan och bryt i bitar efter gräddningen.
    7. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben