Rågknäcke med havssalt

Serverar: 15 portioner

Efter att ha provat en miljard varianter på det perfekta, tunna och goda knäckebrödet, så har jag nog nu kommit fram till att denna kombon är bäst.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk
  • 2 msk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 6 dl rågsikt (samt 1-2 dl till utbak)
  • Havssalt att strö över före gräddning
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och lös upp jästen med den.
    2. Tillsätt salt samt brödkryddor. Använd köksassistent eller elvisp med stativ samt krokar.
    3. Tillsätt mjölet pö om pö, under omrörning. degen ska bli blank.
    4. Låt jäsa under bakduk i ca 25 min. Värm ugnen till 200 grader.
    5. Mjöla ett bakbord och dela degen i 10-15 delar. Kavla ut varje del och vänd många gånger under kvalingen, det ska vara papperstunnt till slut. Avsluta varje kaka med en kruskavel. Lägg kakorna på plåt med bakpapper och strö halvssalt över.
    6. Grädda kakorna i ca 10 min i ugnens mitt. Låt dem svalna på galler, förvara i plåtburk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben