Kardemummabullar - med mörk choklad och havssalt

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar, pärlsocker och lite havssalt efter smak. Godast att servera lite ljumma!

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g Kronjäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 4 msk socker
  • 1 msk kardemumma
  • 200 g Odense mörka chokladknappar
  • Topping
  • 1 vispat ägg
  • Odense mörka chokladknappar, efter smak
  • Pärlsocker, efter smak
  • Havssalt, efter smak
  • Instruktioner

    1. Smula Jästen i en stor bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
    2. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    3. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x40 cm. Lägg på fyllningen jämt över degen, rulla ihop degen och skär 12 bullar av varje del.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar, pärlsocker och lite havssalt efter smak.
    7. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
    8. Godast att servera lite ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben