Dinkelbröd med frukt och nötter

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Väldigt lätt att göra och dessutom ett gott och nyttigt bröd.

Ingredienser

  • 5 dl siktat dinkelmjöl, ca 275 g
  • 1 dl fiberrika havregryn
  • 200 g torkade aprikoser
  • 2 dl blandade nötter, t ex hassel och valnötter
  • ½ dl linfrö
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt
  • Topping
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform på ca 1½ liter med matfett.
    2. Blanda dinkelmjöl och havregryn i en bunke. Skär aprikoserna i bitar.
    3. Blanda aprikoser, nötter, linfrö,bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör ner yoghurten och blanda till en kladdig deg. häll degen i formen. Strö på toppingen.
    4. Grädda i nedre delen på ugnen ca. 1 timme. Låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben