Dinkelpannkakor
Serverar:
3-4 portioner
Lite nyttigare än de gamla vanliga plättarna i alla fall :)
Ingredienser
2 ½ dl siktat dinkelmjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g smält smör eller margarin
Instruktioner
Blanda mjöl och salt i en skål.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills smeten är jämn. Vispa sedan i resten av mjölken följt av äggen.
Smält fettet och rör ner det i smeten.
Låt gärna den färdiga smeten vila en stund.
Grädda i stekpanna eller plättlagg. Till den första omgången behöver man smörja pannan men sedan räcker matfettet i smeten.
Servera gärna med osockrade bär utrörda i vispad grädde.
Liknande recept
Dinkelpannkaka med linfrö
1 h
4-6
Dinkelpannkakor med bär (GI)
30 min
4
Amerikanska dinkelpannkakor
30 min
4
Nyttiga pannkakor med rågmjöl
45 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!