Dinkelpannkakor

Serverar: 3-4 portioner

Lite nyttigare än de gamla vanliga plättarna i alla fall :)

Ingredienser

  • 2 ½ dl siktat dinkelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en skål.
    2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills smeten är jämn. Vispa sedan i resten av mjölken följt av äggen.
    3. Smält fettet och rör ner det i smeten.
    4. Låt gärna den färdiga smeten vila en stund.
    5. Grädda i stekpanna eller plättlagg. Till den första omgången behöver man smörja pannan men sedan räcker matfettet i smeten.
    6. Servera gärna med osockrade bär utrörda i vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben