Nyttiga pannkakor med rågmjöl

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den här lite nyttigare varianten av pannkaka är gjord på rågmjöl och vi använder rapsolja i stället för smör. Flera nyttiga pannkakor? Prova Dinkelpannkakor eller Havrepannkakor!

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben