Dinkelvåfflor

Serverar: 8 portioner

Dinkelvåfflor är lika goda med salta tillbehör som med söta bär och frukter. Njut dem som hel måltid eller till dessert

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Avokadoröra
  • 2 avokado
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Börja med avokadoröran. Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet. Smaksätt med vitlök och salt. Rör i yoghurt.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
    3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera dem direkt med avokadoröran och tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben