Värsta bästa dinkelvåfflorna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

*Helgbrunch-favorit* Man brukar bli väldigt mätt av några våfflor - ägg innehåller protein och dinkel innehåller mer protein än annat mjöl. Osockrade bär och grädde gör att blodsockret inte får sig en alltför intensiv skjuts. Du får njuta av något gott och ändå behålla din balans!

Ingredienser

  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 dl fullkornsdinkel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl ekologisk mjölk, sojamjölk eller havremjölk
  • 2 ekologiska ägg
  • 100 g smält ekologiskt smör
  • ev kanel och/eller vaniljextrakt
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop torrvarorna; mjöl, salt, bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken lite i taget medan du vispar, sedan äggen och sist smöret som fått svalna lite. Tillsätt kanel och vanilj om du gillar det. Hetta upp våffeljärnet och pensla med fett om det behövs. Grädda våfflorna och ät dem genast! (Äggvåfflor blir sega ganska snabbt, så de är godast alldeles nygräddade).
    2. Gott till: Vispad ekologisk grädde och färska eller tinade bär. Vi brukar blanda hallon och blåbär, men alla sorter är goda och pröva gärna på något annorlunda bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben